Verloop van een behandeling

De behandeling start bij het eerste contact in de wachtzaal. Wat is de eerste algemene indruk? Staat de patiënt vlot recht? Stapt hij vlot?
Na het noteren van de administratieve gegevens, tracht ik inzicht te krijgen in de specifieke klachten, het algemeen functioneren, de levensstijl van de patiënt. Welke behandelingen heb je al ondergaan? Heb je belastend werk? Sport je? Waren er in het verleden klachten, ziektes, ongevallen, operaties? Eventueel meegebrachte bijkomende onderzoeken (RX foto’s, CT-scan, MRI) worden bekeken.

Na het vraaggesprek volgt een verkennend lichamelijk onderzoek. Bewegingsverlies in alle lichaamssystemen (bewegingsapparaat, organen, craniosacraal systeem) wordt opgespoord. De harmonie tussen deze systemen stelt het lichaam in staat een nieuwe balans te vinden.

Dit gebeurt via manuele handelingen die kunnen variëren van lichte nauwelijks waar te nemen bewegingen tot rekkingen en mobilisaties. De gebruikte technieken worden afgestemd op het individu en zijn natuurlijk ook afhankelijk van de klachten. Naast de behandeling probeert ik je inzicht te geven in het ontstaan van de klachten. Indien nodig worden er adviezen gegeven i.v.m. voeding en leefgewoontes.

Het zoeken naar evenwicht kan de eerste dagen na de behandeling gepaard gaan met een verergering van de klachten, vermoeidheid, een grieperig gevoel, pijn op andere plaatsen, emotionele reacties… Na drie dagen verdwijnt dit vanzelf. Bij twijfel, aarzel niet om contact op te nemen.

Contacteer ons

Adres

Info